Întrebări frecvente

Ai o întrebare? Sperăm să găsești răspunsul aici, în cele mai frecvente întrebări
pe care le primim despre beneficiile alunelor de pădure, plantațiile de aluni, despre noi și produsele noastre.

Filtrează după subiect
Toate
  • Toate

Alunele Allu sunt cultivate într-o plantație certificată ecologic și îngrijită fără erbicide chimice. Plivim buruienile cu mâna și nu căutăm scurtături pentru a maximiza profitul sau recolta. Dacă achiziționăm materia primă de la alți producători, aceștia trebuie să îndeplinească aceleași standarde înalte. Scopul este ca fiecare alună să înmagazineze în mod natural toți nutrienții și gustul delicios, rar întâlnit la alte alune disponibile pe piață. Doar așa poți obține creme tartinabile care nu trebuie îndulcite artificial și doar așa poți să te bucuri de beneficiile alunelor de pădure.

Alunele vândute de noi sunt din cele mai gustoase soiuri italienești și provin într-o mare măsură din plantațiile producătorilor de aluni certificați ecologic la nivel local, național și chiar internațional. Fiecare plantație și producător este verificat, în primul rând de către organismul de certificare ecologică, iar în al doilea rând de către noi în laboratorul propriu. Asta pentru că plantația Allu, deși e îngrijită ecologic, încă nu a ajuns la maturitatea necesară pentru a asigura fluxul constant al întregului lanț de produse disponibile online.
Termenul de valabilitate este de 12 luni de la data fabricației. Vă recomandăm să verificați termenul pe ambalajul produsului achiziționat.
Bio, eco sau organic sunt toate produsele ce au în componență cel puțin 95% ingrediente certificate ecologic. Produsele Allu îndeplinesc toate condițiile necesare pentru a utiliza eticheta bio sau eco întrucât sunt certificate în conformitate, având în componență 100% ingrediente certificate ecologic. Astfel, garantăm beneficiile alunelor de pădure.
Certificatul ecologic este emis de Ecocert SRL, RO-ECO-007. Acesta poate fi descărcat de aici.
Majoritatea produselor Allu conțin doar ingrediente de origine vegetală. Folosim câteva ingrediente de origine animală, precum mierea în produsele Vivity și Noc Noc. Recomandăm să consultați eticheta și descrierea fiecărui produs de care sunteți interesat.
Da, magneziul din alune poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele cu diabet de tip 2. De exemplu, crema Alunette din 100% alune de pădure, este recomandată în cantități mici pentru diabetici. Fiind bogată în grăsimi și având carbohidrați cu absorbție lentă scade indicele glicemic, fiind în același timp o delicatesă.
Avem promoții în mod constant. Pentru a fi la curent cu ele îți recomandăm să ne urmărești pe social media, pe Facebook, Instagram sau TikTok, acolo unde le comunicăm întotdeauna.
Aici am putea face un articol întreg. Vom fi cât de succinți putem. Alunele sunt o sursă bogată de vitamine, minerale, fibre, grăsimi sănătoase și proteine.

Conțin vitamine din complexul B, vitamina E, magneziu, fier, fosfor, zinc și potasiu. Conțin antioxidanți, care protejează celulele organismului împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi și pot reduce riscul apariției unor boli cronice.

De asemenea, conțin acizi grași mononesaturați și polinesaturați care sunt benefici pentru sănătatea inimii.

Datorită conținutului de vitamina E și magneziu, alunele pot contribui la sănătatea creierului și pot ajuta la prevenirea declinului cognitiv asociat cu vârsta.
Fiecare produs pe bază de alune de pădure înmagazinează cea mai mare parte a nutrienților, fiind nemodificate de ingrediente artificiale sau nenecesare. Totuși, alunele întregi, crude, alături de uleiul din alune de pădure presate la rece sau alte produse ce au ca singur ingredient alunele de pădure, sunt opțiunile care păstrează toate beneficiile alunelor de pădure.
Deși avem proiecte implementate cu succes, nu oferim consultanță pentru crearea proiectelor de acest tip. Oferim în schimb, oricărui doritor, sfaturi și îndrumări cu privire la întocmirea documentației și implementării ulterioare a proiectelor. Întocmirea dosarului pentru depunerea proiectului trebuie realizată în mod independent sau alături de un specialist în domeniu.
Fermierii pot forma un parteneriat cu noi odată ce devin membri ai Asociației Alunia. Suntem deschiși la colaborările cu distribuitori, retaileri, restaurante, magazine online, cofetării, târguri și nu numai. Suntem convinși că odată ce avem un scop comun, putem găsi o soluție de colaborare potrivită pentru toate părțile implicate.