Salt la conținut
𝐇𝐚𝐢𝐝𝐞ț𝐢 𝐬ă 𝐜𝐢𝐧𝐬𝐭𝐢𝐦 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬𝐮𝐥 𝐫𝐨𝐦â𝐧𝐞𝐬𝐜! 🇹🇩
Listă de dorințe Coș
0 articole

ALUNETTE CU CACAO: Un Deliciu Sănătos și Nutritiv

De Allu Romania 16 Jul 2025

Astăzi vă prezentăm un produs deosebit, un deliciu românesc, creat din dorința de a oferi un aliment de înaltă calitate,  din ingrediente atent selecționate și certificate ecologic. Acest produs, Alunette – cremă din alune de pădure cu cacao, este o adevărată simfonie de arome menită să îndeplinească cerințele și celor mai pretențioși clienți, fiind o alternativă sănătoasă a produselor asemănătoare din piață. Motivația din spatele  creării acestui produs, Alunette – cremă de alune de pădure cu cacao, a fost conștientizarea îngrijorătoare în ceea ce privește procentul foarte mic de alune de pădure care se află în cremele tartinabile din România. Acum deja există o cremă tartinabilă pe bază de alune cu un procent mare de alune, care nu doar că satisface plăcerile gourmet, dar și contribuie la buna funcționare a organismului. 

Ingredientul principal, 80% din totalul produsului finit îl reprezintă alunele de pădure atent prăjite și selecționate. Prăjirea este un proces tehnologic esențial, deoarece zaharurile și aminoacizii ce se regăsesc în mod natural în compoziția acestuia, trec prin mai multe procese de caramelizare și reacții Maillard, producând o serie complexă de compuși chimici care formează aroma intensă și plăcută a alunelor de pădure [1]. Avantajul major al alunelor de pădure îl reprezintă acizii grași nesaturați, în special acidul oleic, cunoscut și prin denumirea de Omega-9, pe care organismul nostru uman nu îl poate sintetiza. Acesta fiind cunoscut pentru proprietățile sale de a contribui la menținerea nivelului normal de colesterol din sânge [2]. Mai multe studii de specialitate [3] au demonstrat faptul că procesul de prăjire nu afectează semnificativ conținutul de lipide sănătoase din alune, astfel și sub formă prăjită și tartinabilă putem să regăsim un conținut ridicat de acid oleic în proporție de 77,9 – 82,2% din totalul de acizi grași nesaturați.

Crema noastră nu putea să fie completă fără un strop de dulce în ea, astfel, cu gândul la sănătatea consumatorilor noștri, am ales să folosim un înlocuitor natural a zahărului alb mai puțin cunoscut în România, fiind vorba de pudra de agave. Această este extrasă dintr-o plantă specifică zonei Mexic, Agave tequilana, (da, din aceasta se obține și băutura alcoolică, tequila), care este alcătuit din cca. 80% fructoză și cca. 13% dextroză, astfel având un indice glicemic scăzut, cu o valoare între 13-27 [4], comparativ cu zahărul alb, care are o indice glicemic  cu o valoare de 65-68. Astfel, această pudră de agave nu reprezintă un factor negativ în ceea ce privește concentrația de zahăr din sânge.

 De-a lungul vremii, am primit multe întrebări legate de consumul Alunette – cremă de alune de pădure cu cacao de către persoanele diabetice dar sfătul nostru este să se consulte un medic sau nutriționist înainte de a introduce acest tip de produs în dieta lor sau să consume în cantități mici și cu moderație în cadrul unei diete echilibrate și monitorizând răspunsul glicemic individual. Deși mulți se tem de afecțiunile adverse a fructozei asupra ficatului, vă putem garanta, că raportat la 100 grame de produs finit nu o să depășim valori mai mari de 10 grame de fructoză, iar studiile [5] arată că numai un consum zilnic de peste 50 grame de fructoză pot afecta negativ ficatul.

Pudra de cacao din surse ecologice în procent de 8% este ingredientul care formează culoarea închisă a produsului, ca și ciocolatei din gama ”Magistrall”, realizată în urma prelucrării boabelor de cacao de calitate superioară care prin fermentare, prăjire și de alcalinizare aduc aroma potrivită care se combina perfect cu alunele de pădure și formează crema noastră tartinabilă blândă. Beneficiile boabelor de cacao sunt recunoscute de sute de ani, cum ar fi teobromina și polifenolii care pot stimula sistemul nervos și reduce oboseala mintală crescând concentrarea [6]. 

Lecitina din floarea soarelui, este un fosfolipid cu efecte pozitive asupra menținerea sănătății creierului și la protejarea acestuia pe termen lung, contribuind la echilibrul neurotransmițătorilor și susținând memoria și învățarea [7], reprezentând un alt compus din  Alunette – cremă din alune de pădure cu cacao.

Toate aceste ingrediente complexe, făuresc cu măiestrie Alunette – cremă din alune de pădure cu cacao, produs cu un potențial foarte mare asupra menținerea sanătății creierului și protejarea acestuia pe termen lung.

Vă întrebați, poate, cum reușesc toate aceste ingrediente să formeze o cremă atât de fină? Secretul constă în moara noastră cu bile, un utilaj de înaltă performanță, fabricat în Italia. Aceasta utilizează un ax rotativ de mare viteză, care antrenează bile din oțel inoxidabil aflate într-un tambur. Prin ciocniri continue și forțe de frecare intense, particulele de ingrediente sunt măcinate treptat până când acestea ajung la dimensiuni de ordinul a 20-30 de microni. La această granulație, limba umană nu mai poate percepe particulele solide, oferind produsului o textură perfect fină, cu o textură cremoasă, fără senzația de granulație, esențială pentru un produs de calitate superioară. Când dimensiunea particulelor atinge pragul de 20-30 de microni, procesul este considerat complet, iar crema rezultată este transferată către etapa următoare a producției.

Alunette – cremă din alune de pădure cu cacao reprezintă o alegere excelentă pentru cei care își doresc un produs tartinabil premium, atât gustos, cât și nutritiv. Formula sa inovatoare, bazată pe 80% alune de pădure prăjite, îndulcită cu pudră de agave cu indice glicemic scăzut și îmbogățită cu pudră de cacao de calitate superioară, oferă nu doar o experiență gustativă rafinată, ci și beneficii semnificative pentru sănătate. Astfel, Alunette nu este doar o delicatesă gourmet, ci și un aliment funcțional, conceput pentru a susține atât plăcerea de a savura un produs excepțional, cât și echilibrul nutrițional al consumatorilor.

 

Bibliografie:

 

  1. Göncüoğlu Taş, N., Gökmen, V., 2016, Maillard Reaction and Caramelization during Hazelnut Roasting: A multiresponse kinetic study, Food Chemistry (2016), doi: http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.
  2. Emilio Ros, J. Mataix, 2006, Fatty acid composition of nuts – implications for cardiovascular health, British Journal of Nutrition (2006), 96, Suppl. 2, S29–S35, doi: 10.1017/BJN20061861.
  3. Joana S. Amaral, Susana Casal, Rosa M. Seabra, Beatriz P. P. Oliveira, 2006, Effects of Roasting on Hazelnut Lipids, J. Agric. Food Chem 54, pg. 1315-1321, doi: 10.1021/jf052287v.
  4. Hugo Espinosa-Andrews, Judith Esmeralda Urías-Silvas, N., M.-Hernandez, 2021, The role of agave fructans in health and food applications: A review, Trends in Food Science & Technology 114, pg.585–598, doi: https://doi.org/10.1016/j.tifs.2021.06.022.
  5. Luc Tappya, Kim-Anne Lêc, 2012, Does fructose consumption contribute to non-alcoholic fatty liver disease?, Clinics and Research in Hepatology and Gastroenterology 36, pg. 554—560, doi: 10.1016/j.clinre.2012.06.005.
  6. Alexander N. Sokolova, Marina A. Pavlovab, Sibylle Klosterhalfena, P. Encka, 2013, Chocolate and the brain: Neurobiological impact of cocoa flavanols on cognition and behavior, Neuroscience & Biobehavioral Reviews 37, pg. 2445-2453, doi: https://doi.org/10.1016/j.neubiorev.2013.06.013
  7. Shahrzad Latifi și colab., 2016, Natural lecithin promotes neural network complexity and activity, Scientific Reports. 6. 25777, doi: 10.1038/srep25777.

Autor: Ing. Kiss David

Postarea anterioară
Următoarea postare

Vă mulțumim că v-ați abonat

Adresa de email a fost înregistrată

Cumpără întregul look

Alege opțiuni

Editare opțiune
this is just a warning
Conectați-vă
Cărucior de cumpărături
0 articole

Înainte de a pleca...

Reducere de 3% la prima comandă

3% reducere

Introduceți codul de mai jos la finalizarea comenzii pentru a obține o reducere de 3% la prima comandă

Allu3

Continuați cumpărăturile

Completează cu: